Companii

Exclusiv ZF. Prima tranzacţie făcută cu banii din PNRR: Fondul de investiţii ACP intră în acţionariatul reţelei de imagistică Medicales. „Acum reţeaua are cinci clinici şi sperăm să o dezvoltăm la câteva zeci de unităţi“

Reţeaua Medicales a fost fondată în 2011 şi a ajuns la cinci clinici în Bucureşti, 20 de medici şi afaceri de 14 mil. lei (Ă12%).

Reţeaua Medicales a fost fondată în 2011 şi a ajuns la cinci clinici în Bucureşti, 20 de medici şi afaceri de 14 mil. lei (Ă12%).

Autor: Cristina Roşca

10.08.2023, 20:28 581

♦ ACP Group a ridicat cel de-al cincilea fond la finalul anului trecut, strângând deja peste 300 mil. euro dintr-o ţintă de 350 mil. euro ♦ AMC V, cel de-al cincilea fond al ACP Group, a primit 20 de milioane de euro din PNRR, dintr-un buget total de 400 mil. euro dedicat fondurilor de private equity şi venture capital care investesc în România ♦ „Aceasta este prima tranzacţie făcută cu banii din fondul cinci şi este în România“.

Fondul de investiţii ACP Group a intrat în acţionariatul reţelei de clinici medicale de imagis­tică Medicales, care numără cinci unităţi şi care a terminat anul trecut cu afaceri de 14 mil. lei (+12%).

„Ţinta noastră este să accelerăm creşterea compa­ni­ei care are astăzi cinci clinici. Sper să ducem reţeaua la câteva zeci de unităţi, iar pentru asta injectăm masiv capital – atât sub formă de datorie pe termen lung (long term subor­dinated debt), cât şi equity, preluând un pachet minoritar de acţiuni. Antrepre­norii fondatori păstrează controlul busi­nessului“, spune Claudiu Corcodel, parte­ner al ACP Group şi cel care conduce ope­ra­ţiunile fondului pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO