Exporturile Antibiotice resimt situaţia din Rusia şi Ucraina, concurenţa pe preţ cu China, dar şi barierele la intrare din mai multe pieţe

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 dec 2014 Autor: Ioana David

Producătorul de medicamente An­tibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Să­nătăţii, spune că exporturile sale, care re­prezintă 30% din cifra de afaceri, au resimţit scăderea preţurilor pe pieţele interna­ţio­nale, dar şi situaţia dificilă din Rusia şi Ucraina. Compania estimează că vânzările la export vor fi de aproximativ 85 mil. lei în acest an, în scădere cu 5% faţă de 2013, potrivit unui calcul al ZF pe baza informa­ţiilor anunţate de companie.
 
„Multe din pieţele pe care suntem prezenţi au introdus sistemul de licitaţii de medicamente în spitale. În această situaţie este dificil de prevăzut cu exactitate ce volum al vânzărilor se poate realiza, în con­diţiile în care la licitaţii se prezintă şi pro­ducători din India şi China care practică un nivel foarte scăzut al preţurilor. De asemenea, în anumite ţări au fost introduse noi reglementări legislative de tip protec­ţionist sau alte bariere de intrare, ceea ce face dificil accesul pe aceste pieţe. Totodată, exportul din anul acesta a fost influenţat şi de situaţia dificilă din Rusia şi Ucraina“, a spus Mihai Stoian, director de dezvoltare afa­ceri al Antibiotice Iaşi.
 
El a explicat faptul că au existat con­tracte încheiate, dar care nu s-au derulat, însă crede că acestea vor fi active de anul ur­mător. Impactul acestei situaţii se resimte atât direct pe pieţele din Rusia şi Ucraina, cât şi indirect deoarece compania are drept clienţi companii care furnizează produse farmaceutice pe aceste pieţe.
 
„Principala piaţă de desfacere a Anti­bio­tice în 2014 este piaţa Uniunii Europene - Franţa, Germania, Danemarca -, care reprezintă 20% din valoarea exportului“, a mai spus Mihai Stoian.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.12.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
piata
, exporturi
, antibiotice
, rusia
, ucraina
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide