Companii

Exporturile au încetinit în februarie

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Andra Oprescu

10.04.2015, 00:07 115

Ritmul de creştere al exporturilor a încetinit în luna februarie la 4,9% după ce în luna ianuarie creşterea fusese de peste 10% lună la lună, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Analiştii spun că încetinirea nu este îngrijorătoare şi că exporturile sunt pe o direcţie bună.

„Nu ne putem aştepta la creşteri nesfârşite cu două cifre. Cred că faptul că exporturile se menţin pe o tendinţă de creştere este un lucru bun, iar rezultatele din februarie sunt bune. Cred că anul acesta exporturile se vor menţine peste pragul de 50 miliarde de euro şi că acest nivel este sustenabil şi pe termen lung“, spune analistul economic Aure­lian Dochia.

Ca valoare, exporturile au fost în februarie de 4,39 mld. euro. Componenta comunitară a exporturilor a avut un avans de 4,3% lună/lună, la 3,2 miliarde euro, iar cea extra-comunitară a crescut cu 6,7% faţă de ianuarie, la 1,1 miliarde euro. Creşterea faţă de februarie 2014 a fost de 1,2%, apropiată de cea din ianuarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO