Companii

Exporturile de mobilă au crescut cu 17% în 2022. Primele cinci ţări de export aduc jumătate din vânzările totale peste graniţă

Foto: Unsplash

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.05.2023, 16:45 282

România a exportat în 2022 mobilă în valoare de 2,6 miliarde de euro, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, arată datele de la Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Astfel, exporturile au continuat să crească în valoare, singurul an din ultimii zece în care livrările peste ho­tare au făcut un pas în spate fiind 2020, a­tunci când pandemia a dat economiile lumii peste cap şi a ţinut închise magazinele de mobilă şi consumatorii departe de acestea.

În plus, multe fabrici au fost închise în a­ceastă perioadă din cauza lipsei de comenzi iar unele au fost nevoite să concedieze oameni şi să-şi restrângă activitatea.

Principala ţară de export este Ger­mania, acolo unde fabricile locale au trimis mobilă în valoare de peste 440 de milioane de euro. Vestul Europei reprezintă princi­pala zonă de destinaţie a produselor de mo­bilier care trece graniţa României, astfel că în top se mai află şi Franţa, dar şi Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO