Companii

EY România a asistat Regina Maria, al doilea cel mai mare operator medical după cifra de afaceri, în preluarea unui pachet de 51% din Clinicile Dentare Dr. Leahu

Liliana Buşoiu, Partener Transaction Diligence, EY România

Liliana Buşoiu, Partener Transaction Diligence, EY România

Autor: Cristina Bellu

20.06.2023, 09:57 530

O echipă a EY România a asistat Reţeaua de Sănătate Regina Maria în procesul de preluare a pachetului majoritar de 51% din Clinicile Dentare Dr. Leahu, principalul jucător din piaţa locală de stomatologie, prezent în 13 oraşe din ţară, cu 169 de cabinete, în 19 clinici.

Reţeaua de clinici stomatologice a fost pusă pe piaţă de medicul Ionuţ Leahu. În 2022, venitu­rile cumulate ale reţelei au fost de 132,4 mil. lei, în creştere cu 31% faţă de 2021.

Echipa EY care a oferit suport în tranzacţie: due diligence şi asistenţă financiară şi fiscală la redactarea contractului de vânzare-cumpărare, a fost coordonată de Liliana Buşoiu şi Alexandra Bulei pentru asistenţă financiară şi de Miruna Enache şi Amelia Toader pentru asistenţă fiscală.

„Tranzacţia este una de referinţă pentru anul 2023 pentru sectorul serviciilor medicale private în România. Este, totodată, una dintre cele mai mari tranzacţii anunţate pentru sectorul de servicii de stomatologie până în prezent”, spune Liliana Buşoiu, Partener Transaction Diligence, EY România.

Cu investiţii de peste 200 mil. euro în ultimii ani, Regina Maria pă­trunde ast­fel pe nişa de servicii sto­matologice şi începe o nouă eta­pă de creştere a businessului, au declarat oficialii operatorului medical la momentul tranzacţiei.

Operatorul privat are o amprentă puternică la nivel naţional, care cuprinde spitale, maternităţi, clinici, laboratoare medicale, puncte de recoltare, imagistică medicală, centre de recuperare şi sport, divizie de abonamente medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO