Companii

Încă o fabrică din Prahova a notificat concedieri colective: Rhein Vision, care produce lentile oftalmice în Ariceştii Rahtivani, cu afaceri de peste 130 mil. lei şi un profit net în 2021 de 22,5 mil. lei, concediază 41 de angajaţi

Încă o fabrică din Prahova a notificat concedieri...

Autor: Alexandra Matei

05.03.2023, 09:00 5006

♦ Decizia de a face concedieri colective a venit ca urmare a unei scăderi considerabile a volumului de comenzi.

Compania producătoare de lentile oftalmice Rhein Vision, înfiinţată în 2012 de antreprenorul canadian David Stein, care are o unitate de producţie în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, a notificat la finalul anului trecut Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţ că va realiza conce­dieri colective.

Această măsură afectează, potrivit ITM Prahova, 41 de salariaţi ai unităţii de producţie, dintr-un total de 330 de angajaţi existenţi la acel moment, preci­zează o sursă din interiorul companiei.

„SC Rhein Vision SRL este unul dintre angajatorii din judeţ care, în noiembrie 2022, a înaintat Inspecto­ratului Teritorial de Muncă Prahova o notificare în baza prevederilor art. 69 şi urm. din Legea nr. 53/2003, Codul muncii, privind concedieri colective, măsură ce afectează 41 de salariaţi“, au transmis oficialii ITM Prahova.

Ziarul Financiar a trimis, la înce­pu­tul acestui an, solicitări către Inspec­torate Teritoriale de Muncă ale mai multor judeţe din ţară, printre care se numără şi judeţul Prahova, întrebând care sunt acele societăţi din respectivul judeţ care au anunţat concedieri colec­tive în ultimele două luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO