Companii

Faurecia a preluat 50% din Euro APS, furnizor Dacia

25.01.2007, 18:20 923

Grupul francez Faurecia, care detine in Romania compania Faurecia Seating Talmaciu, a preluat 50% din compania Euro Auto Plastic Systems ( Euro APS) de la producatorul portughez din industria componentelor auto Simoldes Plasticos, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.
Euro APS produce pentru Automobile Dacia majoritatea componentelor de plastic pentru modelul Logan, precum panourile de portiere, o parte din bord, bare de protectie si sisteme de amortizare a zgomotului.
In 2005 Euro APS a avut o cifra de afaceri de 58 mil. euro. Compania croata AD Plastik, cu activitati de productie in industria automotive, detine restul participatiei in actionariatul Euro APS, iar Faurecia asigura managementul operational al acestui joint-venture.
Faurecia Talmaciu produce pentru automobilul Logan sisteme pentru scaune, sisteme de evacuare a gazelor, instrumente de bord, panouri de usi si bare de protectie.
"Furnizam pentru unitatile de productie Logan din Brazilia, Maroc, Rusia si Iran componente pentru diferite sisteme, pentru uzina de la Mioveni acestea fiind asigurate de un producator prezent pe platforma de la Pitesti", a declarat Michel Lazar, directorul Faurecia Seating Talmaciu. Grupul Faurecia a inregistrat in 2005 vanzari de 11 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO