Companii

Filip Schwartz, Otter: Anul viitor ieşim pe pieţele din Cehia şi Slovacia

Autor: Cristina Roşca

07.11.2016, 00:07 1450

Filip Schwartz, fondatorul grupului Otter Distribution cu activităţi în retailul şi distribuţia de încălţăminte, va face primii paşi anul viitor pe pieţele străine, la circa 20 de ani de la lansarea businessului în România.

„O nouă direcţie de dezvoltare pentru noi va fi deschiderea de magazine pe alte pieţe. Anul viitor vom deschide spre exemplu primul magazin din Cehia. Avem planuri pentru regiune, iar anul 2017 va fi destinat pieţelor din Cehia şi Slovacia“, spune Filip Schwartz, antreprenorul care a lansat businessul pe piaţa locală acum circa două decenii. Cele două pieţe vizate sunt amândouă foarte competitive, la fel ca şi România. Ambele sunt ţări mai mici ca România ca populaţie, însă din punctul de vedere al puterii de cumpărare stau mai bine, cu salarii medii aproape duble. Chiriile din malluri sunt însă puţin mai mari. Majoritatea brandurilor internaţionale puter­nice sunt prezente aici, în special cele din Austria, Germania şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO