Companii

Firma de avocatură Filip & Company a asistat compania poloneză Alsendo, deţinută de fondul de investiţii Abris Capital, la achiziţia Ecolet, business local activ pe piaţa serviciilor logistice şi de curierat

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 12:09 75

Casa de avocatură Filip & Company a asistat compania poloneză Alsendo, furnizor de soluţii tech pentru gestionarea livrărilor în Europa Centrală, deţinută de fondul de investiţii Abris Capital, specializat în transformarea ESG, în achiziţia pachetului majoritar din cadrul Ecolet, companie românescă activă pe piaţa serviciilor logistice şi de curierat din România şi Bulgaria.

Echipa Filip & Company care a asistat Abris în procesul de due diligence, negocierea contractului de vânzare şi subscriere, precum şi în alte aspecte ce au ţinut de implementarea tranzacţiei, a fost coordonată de Alexandru Bîrsan şi le-a inclus în roluri cheie pe Andreea Bănică (senior associate) şi Larisa Jurca (associate).

“Comerţul online este o piaţă în creştere, cu oportunităţi semnificative şi pentru piaţa serviciilor de livrare. Ecolet este o platformă logistică modernă şi sunt convins că viitorul investiţiei va fi unul excelent alături de noii parteneri.”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Fondul de private equity Abris Capital Partners este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, având în portofoliul local cinci companii - Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

El este activ însă şi pe alte pieţe, precum Polonia. Astfel, achiziţia Ecolet a fost făcută de firma Alsendo din această ţară, pe care Abris o controlează.

Fondată în 2019, compania Ecolet deserveşte aproximativ 5.000 de clienţi – în special afaceri mici şi medii. Pe site-ul firmei apare informaţia conform căreia este vorba de o platformă logistică modernă care operează pe piaţa serviciilor de curierat, cu soluţii pentru industria de e-commerce din segmentele B2B şi B2C.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO