Companii

Firma de avocatură Dentons asistă Polenergia, cel mai mare grup privat de energie din Polonia, la intrarea pe piaţa din România prin achiziţia unuia dintre cele mai mari parcuri eoliene în dezvoltare

Firma de avocatură Dentons asistă Polenergia, cel mai...

Autor: Cristina Bellu

18.10.2023, 12:10 247

Dentons a oferit consultanţă juridică companiei Polenergia, cel mai mare grup privat de energie din Polonia, controlat de două fonduri de investiţii,  în legătură cu un acord condiţionat pentru achiziţionarea unei părţi majoritare din compania de proiect Naxxar Wind Farm Four (NWF 4), care are în dezvoltare unul dintre cele mai mari proiecte de parcuri eoliene (onshore) din regiune, cu o capacitate estimată de aproximativ 685,6 MW, situat în judeţul Tulcea.

În cadrul acordului, Polenergia a furnizat un împrumut care a permis NWF 4 să achiziţioneze acţiuni noi în SPV-urile care dezvoltă proiectul. Acordul prevede, de asemenea, finanţare suplimentară, precum şi dreptul Polenergia de a achiziţiona acţiunile rămase în NWF 4.

Încheierea tranzacţiei este supusă obţinerii aprobării pentru investiţiile străine directe de către Polenergia.

În cadrul acordului cadru privind acţionariatul, odată ce proiectul atinge o anumită etapă, NWF 4, va avea dreptul de a cumpăra acţiunile rămase în SPV-uri şi, astfel, de a deveni unicul acţionar al acestora.

Polenergia este cel mai mare grup cu capital privat din sectorul energetic din Polonia, format din companii integrate vertical care activează în domeniul producţiei de energie din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon, precum şi în distribuţie, comerţ şi vânzare de electricitate către clienţi din segmentul de retail şi business.

Echipa Dentons a fost condusă de partenerul Christian Schnell, co-coordonator al practicii Dentons în domeniul energiei la nivel european, şi de Pawel Grabowski, partener în domeniul M&A în biroul din Varşovia. De asemenea, Bartosz Juszczak şi Joanna Świostek (senior associates, Varşovia) au acordat asistenţă juridică în cadrul tranzacţiei.

Echipa Dentons din Bucureşti care a consiliat clientul în legătură cu aspectele pe drept românesc a inclus partenerii Claudiu Munteanu-Jipescu, Raul Mihu, Bogdan Papandopol şi Liviu Togan, counsel Elena Vlăsceanu, precum şi Andreea Predescu, Angelica Pintilie (senior associates) şi Alexandra Şofineţi, Alin Dimache şi Nadia Al Battah (associates).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO