Companii

Firma de avocatură Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International în tranzacţia privind achiziţionarea proiectului de energie eoliană de 60 MW din Ruginoasa

 Ileana Glodeanu, Partener şi Adina Aurel,Counsel, Wolf Theiss

Ileana Glodeanu, Partener şi Adina Aurel,Counsel, Wolf Theiss

Autor: Cristina Bellu

02.10.2023, 11:14 275

O echipă de avocaţi de la Wolf Theiss a asistat DTEK Renewables International, un investitor şi operator în domeniul energiei regenerabile în România şi în UE, în procesul de achiziţie a unui proiect eolian cu o capacitate instalată de 60 MW, situat în satul Ruginoasa din judeţul Iaşi, de la antreprenori locali care activează pe piaţa energiei regenerabile.

Echipa Wolf Theiss, condusă de Partener Ileana Glodeanu şi Counsel Adina Aurel, a oferit consultanţă juridică DTEK Renewables International pe parcursul acestei tranzacţii, inclusiv în cadrul unui exerciţiu complex de due diligence, redactarea şi negocierea contractului de achiziţie de acţiuni şi a altor documente tranzacţionale pentru implementarea proiectului, şi i-a inclus pe Associates, Iulia Cumpăratu, Elena Ionaşcu, Marius Moldoveanu şi Vlad Catană (Corporate /M&A) şi Counsel Dana Toma (Real Estate & Construction).

Proiectul a presupus accesarea unei linii de credit de 55 de milioane de euro de tip senior de la Kommunalkredit Austria AG.

Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss – coordonată de Partener Claudia Chiper, împreună cu Senior Associate Alexandru Asaftei şi Associates Cătălin Sabău şi Ana Florea – a asistat DTEK Renewables International în legătură cu aspecte juridice referitoare la contractul de credit şi celelalte documente de finanţare aferente încheiate de către debitor şi alţi furnizori de garanţii cu Kommunalkredit Austria AG, una dintre primele finanţări de parcuri eoliene din România care va fi acordată pe bază de preţ comercial al energiei electrice.

DTEK Renewables International a instalat prima turbină eoliană - cu o capacitate de 6MW, cea mai mare turbină de acest tip din România, cu un diametru de 162 de metri şi o înălţime a butucului de 125 de metri - la centrala eoliană din satul Ruginoasa. În plus zece turbine eoliene Vestas V162 EN Ventus de 6 MW vor fi instalate până la sfârşitul acestui an în cadrul proiectului.

La final, centrala va avea o capacitate instalată totală de producţie de 60 MW şi, odată finalizată, va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrică anual, care poate alimenta peste 43.000 de locuinţe.

DTEK Renewables International administrează un portofoliu de energie verde de 950 MW în Ucraina, solar şi eolian, compania lansând în 2019 o emisiune de obligaţiuni de 325 de milioane de euro, cu termen de 5 ani. Emisiunea de obligaţiuni a fost intermediată de Raiffeisen Bank şi Renaissance Capital, bancă de investiţii rusească concentrată pe pieţele emergente şi de frontieră. DTEK Renewables face parte din holdingul SCM, deţinut de Ahmetov, care are businessuri în minerit, media, real estate, transporturi sau agricultură.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO