Companii

Flamingo, minus 18% la vanzari in T4

12.03.2009, 17:16 22

Retailerul IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA) a raportat pierderi de 10 mil. euro, reprezentand 5% din cifra de afaceri realizata anul trecut, fata de un profit net de 0,5 mil. euro in 2007, si anunta ca va ingheta extinderea retelei de magazine pentru a reduce costurile.

Pierderile au provenit in cea mai mare parte din dobanzi si din diferente nefavorabile de curs valutar, potrivit reprezentantilor companiei.
Grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 203 mil. euro, cu 16% mai mare decat in 2007, si spera sa se mentina la acelasi nivel si in acest an, desi estimeaza ca piata de electronice si electrocasnice va scadea.
In ultimul trimestru al anului, vanzarile Flamingo au scazut cu circa 18% fata de perioada similara din 2007, la circa 60 mil. euro.
"Suntem pregatiti pentru o piata foarte dificila anul acesta, de aceea am propus un buget care ia in considerare o piata in scadere comparativ cu anul trecut. Pentru a face fata situ-atiei economice actuale, am decis reducerea costurilor operationale cu peste 25%", a declarat, Jiri Rizek, directorul executiv al Flamingo International.
Omul de afaceri Dan Adamescu a intrat in acest an in actionariatul Flamingo, preluand circa 20% din companie de la mai multe fonduri de investitii straine. Principalul actionar al Flamingo este in prezent Dragos Cinca, fondatorul companiei, cu o participatie de 25%.
Actiunile Flamingo au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 0,0308 lei, in crestere cu 2,67%. Capitalizarea companiei este de 5,6 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO