Companii

Fondatorul Alka şi fostul şef al Tuborg au intrat pe piaţa cărnii

Fondatorul Alka şi fostul şef al Tuborg au intrat pe piaţa cărnii

Shachar Shaine şi Amir Krenzia, acţionari ai Integra

Autor: Andreea Mioara Neferu

27.03.2012, 00:03 342

Unul dintre fondatorii producătorului de dulciuri şi cafea Alka, Amir Krenzia, şi fostul şef al Tuborg România, Shachar Shaine, au devenit acţionari în cadrul Integra, furnizor de carne proaspătă şi semiprocesată, ce deţine o fabrică la Chitila, judeţul Ilfov.

Preluarea s-a realizat prin intermediul fondului de investiţii HKD Industries, în cadrul căruia cei doi oameni de afaceri israelieni deţin acţiuni, alături de alte companii străine, despre care nu au dorit să dea detalii. Foştii acţionari ai companiei sunt Integra Import Export şi Lucian Alexandru Stăncescu.

"Am preluat această companie bazându-ne pe potenţialul de creştere al pieţei de carne din România", a declarat Amir Krenzia. Shaine şi Krenzia, fiecare cu experienţă de peste un deceniu în businessul local, au decis astfel să continue dezvoltarea de afaceri în România, pe o piaţă pe care amândoi o consideră cu potenţial şi pe care o estimează la un miliard de euro.

Integra, care activează pe piaţa de carne de porc, vită şi oaie, a avut în 2010 afaceri de 107,5 mil. lei (25,5 mil. euro), iar în 2011 afacerile au scăzut "puţin", însă reprezentanţii companiei nu au dat cifre privind declinul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO