Companii

Fondul de investitii Gemisa a preluat lantul de magazine de pescuit GIPO

Fondul de investitii Gemisa a preluat lantul de magazine de pescuit GIPO

Dragos Rosca, CEO al Gemisa: Vom mari numarul magazinelor din teritoriu de la 40 in acest moment la 100 sau chiar 120, prin dezvoltarea retelei de retail in sistem de franciza.

16.11.2006, 18:50 338

Fondul de investitii cu capital privat de risc Gemisa a preluat pentru 900.000 de euro compania EGIBO, proprietara lantului de magazine GIPO, care activeaza in domeniul distributiei si comercializarii de produse pentru pescuit, camping, sport si gradina.
Negocierile incepute acum zece luni s-au finalizat in aceasta saptamana, cand Gemisa a cumparat intregul pachet de actiuni de la cei doi fondatori ai magazinelor GIPO, Stefan Popa si Lucian Giusca. Tranzactia a inclus brandul GIPO, stocurile si echipa de management, dar nu si valorile imobiliare, care au ramas in posesia vechilor proprietari.
"Am dezvoltat firma pana la un punct la care problemele manageriale au inceput sa ne depaseasca. De asemenea, au existat si niste disensiuni intre mine si Stefan Popa si de aceea am hotarat sa vindem", a declarat Lucian Giusca.
Pe de alta parte, celalalt actionar, Stefan Popa considera ca Gipo va intra acum intr-o noua etapa de dezvoltare. "Noii actionari au forta manageriala si financiara sa continue viziunea noastra", a spus el.
Ca urmare a preluarii de catre Gemisa, a fost numit un nou director general, Horia Galateanu, urmand ca cei doi fondatori sa isi continue activitatea in calitate de consilieri ai managementului.
Gemisa a anuntat ca isi propune realizarea unei cifre de afaceri de 8 milioane de euro in 2008, valoare dubla fata de cea estimata pentru sfarsitul acestui an. Reprezentantii fondului sustin ca vor ajunge la aceasta suma prin cresterea vanzarilor pe toate liniile de business.
"Vom mari numarul magazinelor din teritoriu de la 40 in acest moment la 100 sau chiar 120, prin dezvoltarea retelei de retail in sistem de franciza", a spus Dragos Rosca, CEO al Gemisa.
Gemisa isi propune de asemenea consolidarea pozitiei brandurilor pe care le comercializeaza, precum si dezvoltarea portofoliului de marci importate si distribuite.
"Cumpararea pachetului integral de actiuni al EGIBO reprezinta cea mai mare tranzactie de pana acum a fondului Gemisa si suntem siguri ca GIPO isi va pastra si consolida pozitia de lider de piata", a adaugat Dragos Rosca.
GIPO a fost fondat de catre Stefan Popa si Lucian Giusca in anul 1992, fiind o companie cu capital integral romanesc. Firma are o retea nationala de distributie si este prezenta in multe retele de hipermarketuri si magazine de tip cash & carry, atat cu produsele importate (pentru pescuit, pentru sport, pentru camping si pentru gradinarit) cat si cu produse fabricate sub brandul propriu, GIPO. Compania a inregistrat anul trecut un profit de 439.009 lei (125.000 de euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.
Gemisa este primul fond de investitii privat cu capital de risc din Romania. Fondat in 2004, grupul este orientat spre finantarea companiilor mici si mijlocii, investind pana la aceasta data 6 milioane de euro in unsprezece poiecte. Printre companiile detinute de fond se numara Miniblu, OpticalNetwork, BIA, Oxigen Plus, Cristal Diagnostic, Sport Distribution Group si Fleet Management Services. Compania isi concentreaza investitiile spre domeniul serviciilor (retail, servicii business to business, media, servicii medicale), dar ofera de asemenea consultanta manageriala.
Conducerea fondului estimeaza ca firmele din portofoliu vor totaliza la sfarsitul acestui an afaceri de peste 12 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO