Companii

Francezii de la Acvatot: Cautam o companie de constructii cu 200 de angajati

18.07.2007, 14:54 56

Compania de constructii Acvatot, divizia locala a companiei franceze Setha, parte a grupului Veolia, intentioneaza sa se extinda anul viitor prin achizitia unei firme de constructii din Capitala care sa aiba afaceri anuale de circa 5 mil. euro si aproximativ 200 de angajati.
"Dezvoltarea organica a companiei nu ne permite o crestere mai mare de 10% pentru urmatorii ani, de aceea anul viitor intentionam sa achizitionam o companie de constructii locala care sa aiba activitati complementare, cum ar fi lucrari de reabilitare a retelei termice", a declarat Fran?ois Debergh, administratorul companiei Acvatot.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, in crestere cu circa 50% fata de nivelul din 2005.
Cea mai mare problema cu care se confrunta compania este lipsa de muncitori calificati, iar prin preluarea unei companii locale ar putea fi rezolvata aceasta situatie.
"Gasim foarte greu muncitori calificati, pentru ca majoritatea au plecat sa munceasca in strainatate. In prezent angajam muncitori necalificati pe care ii trecem printr-un program de formare si incercam sa-i mentinem printr-un pachet salarial atractiv", afirma Debergh.
Compania are in prezent 270 de angajati, in crestere cu circa 30% fata de anul precedent, si estimeaza ca va mai angaja inca 30 de muncitori pana la sfarsitul anului.
"Vrem sa reducem numarul subcontractorilor de la lucrarile pe care le castigam, pentru a putea controla mai bine costurile. Insa acest lucru va fi posibil doar cand vom avea suficienti angajati", precizeaza Debergh. In prezent, circa 65% din contractele derulate de Acvatot sunt in antrepriza.
Acvatot este specializata in constructii edilitare, proiecte de amenajari de drumuri si constructii de retele si lucreaza in special cu clienti privati. "In viitor vrem sa crestem numarul de contracte cu administratiile locale si sa ne extindem pe un sector in care acum suntem prezenti mai putin, cel al reabilitarilor pentru retele de gaze", explica Debergh.
Principalii clienti ai Acvatot sunt companii precum Cora, Carrefour, Bricostore sau Mobexpert, pentru care au realizat proiecte de amenajari de drumuri si constructii de retele. In plus, compania lucreaza ca subantreprenor pentru compania spaniola Sedesa in cadrul proiectului pilot de reabilitare a centrului istoric, contract in valoare de 9,5 milioane de euro.
Acvatot estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 23 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent. "Contractele pe care le derulam au o valoare de circa 200.000-400.000 de euro si anul acesta vom avea circa 100 de contracte incheiate", spune Debergh.
Compania Acvatot din Bucuresti a fost preluata de francezii de la Setha in anul 2000, cand derula afaceri de cateva zeci de mii de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO