Companii

Franck Neel, directorat OMV Petrom: Ne aşteptăm ca la finalul anului 2024 să avem în funcţiune 80 MW din proiectele de energie solară anunţate

Franck Neel, directorat OMV Petrom: Ne aşteptăm ca la...

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2024, 11:30 178

OMV Petrom ar putea avea până la finalul acestui an finalizate proiecte de energie solară de 80 MW, dar compania are planuri de dezvoltare de peste 2 GW pe zona de energie verde, eoliană şi solară.

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a ajuns ca prin mai multe parteneriate să aibă în dez­voltare la acest moment peste 2 GW de proiecte de energie verde, solară şi eoliană, primele puneri în funcţiune fiind estimate pentru anul acesta.

„Sunt cei 450 de megawaţi de la Com­plexul Energetic Oltenia, care vor fi împărţiţi 50-50% cu partenerul nostru. Avem cei 710 MW în Teleor­man, unde aşteptăm o finalizare a tran­zac­ţiei în acest an. Şi avem apro­ximativ 100 MW în alte proiecte care sunt proiecte Petrom de fotovoltaice. Ne aşteptăm, dacă totul merge bine legat de aceste finalizări, să producem deja până la sfârşitul anului 2024, să avem aproximativ 80 MW în proiecte solare deja în funcţiune. Deci, acesta va fi un obiectiv, dar sunt încă multe de făcut, dar va fi un an interesant în ceea ce priveşte finalizarea şi luarea deciziilor finale de investiţie pe toate aceste proiecte diferite“, a declarat Franck Albert Neel, membru al direc­toratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie, în cadrul unei conferinţe cu analiştii or­ganizată odată cu anunţarea rezul­tatelor financiare pe 2024.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO