Companii

Fujikura: Nu plecam de tot din Romania

11.01.2009, 18:50 63

Producatorul de cablaje auto Fujikura Automotive Romania, care detine patru centre de productie pe piata locala, a anuntat ca nu intentioneaza sa relocheze integral productia realizata in fabricile din Romania, insa este posibil ca unele activitati sa fie transferate in viitorul centru din Maroc.

Reactia filialei locale a grupului japonez vine la cateva zile dupa ce in presa din Japonia au aparut informatii potrivit carora grupul va muta activitatea din Romania intr-un nou centru de productie din Maroc. La acea data, reprezentantii companiei din Romania nu au infirmat, dar nici nu au confirmat informatia.
"Fujikura Automotive Group intentioneaza sa deschida, in viitor, un centru de productie in Maroc, aceasta fiind una din cerintele principale ale unuia dintre clientii companiei pentru adjudecarea unui nou proiect. Fujikura nu intentioneaza sa-si relocheze intreaga productie din Romania in Maroc, nici sa renunte la afacerile din Romania", a declarat Tatiana Mursa, manager relatii externe al Fujikura Automotive Romania.
Ea a adaugat ca Fujikura detine deja o alta fabrica in Maroc, iar impactul crizei economice financiare asupra sectorului auto a determinat compania sa lanseze o strategie de redistribuire si de relocare a capacitatilor sale de productie.
In cursul saptamanii trecute cotidianul japonez Nikkei a anuntat ca producatorul japonez de cablaje auto urmeaza sa relocheze fabricile din Romania in Maroc pentru a reduce costurile cu forta de munca, la care se adauga si o reducere a activitatii pe plan local.
Compania opereaza patru unitati de productie in nord-vestul tarii. Cablajele auto sunt produse in fabricile din Dej si Turda (Cluj), Campeni (Arad) si Jibou (Salaj). Potrivit Ministerului de Finante, compania are aproape 3.000 de angajati, iar cifra de afaceri realizata in 2007 a fost de 37 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO