Companii

Fujitsu Siemens a ajuns la 10,8% din piata PC-urilor

08.08.2003, 00:00 26



Castigarea unor contracte importante, valoarea echipei si o buna colaborare cu partenerii au avut ca efect plasarea Fujitsu Siemens Computers (FSC) pe primul loc in topul furnizorilor de PC-uri pe piata romaneasca, cu o cota de 10,8%, a declarat ieri Claudiu Florica, directorul FSC Romania.

"In ultimele sase luni, FSC a castigat mai multe licitatii organizate de Banca Comeriala Romana, Compania Nationala Posta Romana, Ministerul Justitiei si cel al Educatiei, Cercetarii si Tineretului", a adaugat seful reprezentantei. Valoarea contractelor nu a fost precizata, insa potrivit lui Claudiu Florica cuantumul acestora este de ordinul milioanelor de euro.



Conform datelor publicate de International Data Corporation (IDC), in trimestrul al doilea al acestui an, FSC detinea pe piata autohtona o cota de 10,8% la toate categoriile de PC-uri (calculatoare de birou - desktop, laptop-uri si servere).



"Pe segmentul desktop, cota de piata a FSC este de 11,3%, respectiv 4.669 calculatoare distribuite, dintr-un total de 41.403 de unitati. Ceilalti competitori sunt K Tech, cu 10,5% din piata, si ComRace - 9,3%", a mentionat Claudiu Florica.



In primele patru luni ale anului fiscal 2003, care se va incheia la 31 martie 2004, incasarile companiei s-au ridicat la sase milioane de euro.



"In luna aprilie am previzionat, pentru anul fiscal 2003, incasari de aproximativ 15 milioane de euro, comparativ cu 12,4 milioane de euro in anul fiscal anterior. tinand cont de evolutia veniturilor in primele patru luni, anticipam o cifra de afaceri cuprinsa intre 15 si 20 milioane de euro", a adaugat Florica.



Infiintata in luna mai 2002, FSC Romania a realizat mai multe proiecte in domeniul administratiei publice, al utilitatilor publice, in domeniul educational, precum si pentru companiile multinationale.



Produsele FSC sunt distribuite in Romania prin intermediul unei retele de parteneri si distribuitori locali, care include companiile Scop Computers, Tornado Sistems, Lasting Systems, Net Consulting, Total Technologies, S&T Romania si CG&GC.



Infiintata in octombrie 1999, prin fuziunea Fujitsu Limited Computers (Europe) si Siemens Computers Systems, FSC a devenit unul dintre principalii furnizori de echipamente IT pe plan mondial.



Potrivit IDC, in 2002, piata PC-urilor din Romania a atins valoarea de 208,5 milioane dolari, in crestere cu 22,8% fata de 2001, in timp ce numarul de unitati comercializate s-a majorat cu 27,5%, pana la 203.568 bucati.



Din punct de vedere valoric, principalii furnizori pe piata autohtona a calculatoarelor sunt Hewlett-Packard (HP), cu o cota de 20,4%, urmata de IBM - 17,7%, Flamingo Computers Bucuresti - 6,9% si Fujitsu Siemens - 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24