Companii

„Gazdele“ cetăţenilor ucraineni, de la persoane fizice la pensiuni şi până la hoteluri, au primit 370 mil. lei de la stat în şapte luni. Statul nu are însă liste cu cei care au primit aceşti bani. Proprietarul unei garsoniere din Bucuresti în care locuiesc o mamă şi un copil din Ucraina poate primi de la stat 4.200 de lei (840 de euro) lunar pentru cazarea şi masa lor

„Gazdele“ cetăţenilor ucraineni, de la persoane...

Autor: Miruna Diaconu

06.11.2022, 16:21 3107

♦ Persoanele care găzduiesc cetăţeni ucraineni pot solicita un ajutor prin care primesc 50 lei pentru cazare pe zi şi 20 lei pentru masă pe zi, bani pe care ar trebui să îi folosească pentru ajutorul ucrainenilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a alocat circa 370 mil. lei pentru sprijinul cetăţenilor ucrai­neni în perioada aprilie - octombrie, însă nu ştie cine sunt beneficiarii finali ai acestor sume. În România funcţio­nează programul 50/20 prin care oamenii care găzduiesc cetăţeni ucraineni primesc 50 lei pe zi pentru cazare şi 20 lei pe zi pentru masa acestora.

Luat ca atare, bugetul alocat ar fi aco­modat cazarea a 25.000 de cetăţeni ucraineni pentru perioada apri­lie-octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO