Companii

Gealan relocheaza fabrica din Bucuresti si mizeaza pe dublarea capacitatilor de productie

Gealan relocheaza fabrica din Bucuresti si mizeaza pe dublarea capacitatilor de productie

Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania, spune ca pretul produselor va creste in 2008 cu circa 20%, din cauza valorii ridicate a barilului de petrol si a majorarii pretului energiei

09.04.2008, 19:50 214

Producatorul de profiluri din PVC Gealan Romania, care detine o fabrica in Bucuresti, in cartierul Militari, pe un teren de 2,5 hectare, isi va reloca integral activitatea de productie in judetul Giurgiu, pe un teren cu o suprafata de doua ori mai mare.
Noua fabrica va permite dublarea capacitatii de productie a companiei de la 18.000 de tone de profiluri anual la peste 35.000 de tone pana in 2010. Totodata, pentru centrul din Giurgiu compania va mai angaja 100 de persoane, efectivul majorandu-se cu 50% fata de acest an.
Pana la sfarsitul anului, in noua locatie va functiona doar partea de logistica, iar ulterior vor fi relocate productia si administratia. Actuala locatie a fabricii va fi vanduta pentru cel putin 14 milioane de euro.
"Ma astept sa incasam cel putin 14 milioane de euro pentru terenul pe care se afla fabrica in prezent. Suntem in discutii cu mai multi investitori si consultanti imobiliari, printre acestia aflandu-se si Colliers", a declarat Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania.
Compania are un buget de investitii de 10 milioane de euro in acest an destinat achizitionarii terenului pentru noua fabrica si a zece noi linii de productie.
Potrivit datelor companiei, valoarea unei astfel de linii se ridica la 500.000- 600.000 de euro, astfel ca pe partea de productie Gealan va aloca in jur de 6 mil. euro, in timp ce restul de 4 mil. euro reprezinta valoarea terenului din judetul Giurgiu. Producatorul de profiluri din PVC detine in fabrica din Bucuresti zece linii de productie, iar capacitatea actuala este de 18.000 de tone de profiluri pe an.
Anul trecut, marja profitului net a producatorului de profiluri din PVC a fost de 10-15%, potrivit lui Vlaicu, la o cifra de afaceri de 67,5 milioane de euro. Astfel, valoarea maxima a profitului net pe 2007 ar putea fi de 10 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de anul precendent.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Finantelor, Gealan Romania a consemnat o cifra de afaceri de 55,6 de milioane de euro in 2006. Pentru anul in curs, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de aproximativ 90 de milioane de euro, cu 25% mai mult decat in anul 2007.
"Rezultatele din primul trimestru al acestui an, in care am inregistrat o crestere a afacerilor cu peste 30%, arata ca putem sa depasim nivelul de 90 de milioane de euro pe care ni
l-am propus pentru acest an", a precizat Aurel Vlaicu. Reprezentantul producatorului de profiluri din PVC a adaugat ca in primul trimestru al acestui an compania nu a efectuat modificari de preturi.
"Cu toate acestea, pretul produselor va creste in 2008 cu circa 20%, din cauza valorii ridicate a barilului de petrol si a majorarii pretului energiei", considera Vlaicu.
Compania produce profiluri PVC de baza si comercializeaza profiluri si accesorii pentru ferestre, fiind infiintata in 1997, ca filiala a grupului german Gealan Fenster Systeme. Printre companiile cele mai importante care activeaza pe piata romaneasca a tamplariei din PVC se numara Gealan, Rehau, Veka sau grupul Profine, distribuitorul profilurilorlor Trocal, Kommerling si KBE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO