Companii

Gică Popescu investeşte 20 mil. euro în primul hotel sub brandul Courtyard Marriott de la Bucureşti

Gigă Popescu investeşte 20 mil. euro în primul hotel sub brandul Courtyard Marriott de la Bucureşti

Autor: Cristina Roşca

29.04.2012, 16:07 1942

Fostul fotbalist Gică Popescu a semnat la finele acestei săptămâni un acord cu lanţul de hoteluri Marriott Internaţional prin care românul va deschide la Bucureşti primul hotel sub brandul Courtyard Marriott, unul dintre brandurile lanţului.

Prin parteneriatul semnat, compania Gică Popescu Hotels, deţinută de fostul fotbalist, a primit acordul oficial de construcţie, dezvoltare şi operare a primului hotel marca Courtyard Marriott din România. Hotelul se va numi Courtyard Marriott Bucharest Hotel şi va fi amplasat în centrul oraşului.

"Deschiderea unui nou hotel marca Marriott în România reprezintă pentru noi o materializare a dorinţei de a le prezenta clienţilor noştri o ofertă cât mai bogată de servicii de înaltă clasă, la standardele grupului Marriott. Avem deja o poveste de succes în România, cu JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi sunt sigur că o putem repeta şi pentru noul Courtyard Marriott. Suntem încântaţi de initiativa partenerului nostru Gică Popescu de a dezvolta acest proiect (...)", a declarat John Litzenberger, vicepresedintele Marriott International Lodging Development Europe.

La rândul său, Gică Popescu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al companiei care va dezvolta noul hotel, spune "sunt mulţumit că după negocieri de foarte lungă durată, managementul Marriott International a considerat că un nou proiect marca Marriott în România este oportun şi de viitor".

Gica Popescu Hotels va investi circa 20 mil. euro în construcţia Courtyard Marriott Bucharest Hotel, care va fi încadrat în categoria de 4 stele, având o capacitate de 146 camere. Lucrările de construcţie vor demara în luna iulie 2012, urmând a fi încheiate după 18 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO