Companii

Gilles Le Borgne, Renault: Lansăm patru modele Dacia în următorii ani, printre care şi un automobil nou. Pentru Renault deja avem trei furnizori de baterii pentru a acoperi producţia viitoare

Gilles Le Borgne, Renault

Gilles Le Borgne, Renault

Autor: Bogdan Alecu

09.09.2023, 20:45 12769

Grupul Renault va accelera investiţiile în marca Dacia şi mizează pe extinderea gamei actuale cu un model care cel mai probabil va fi lansat în 2026 sau 2027 Generaţia următoare de Sandero, cel mai probabil lansată în 2028, va avea şi versiune electrică.

Grupul Renault mizează pe extinderea gamei Dacia în următorii cinci ani, iar pe lângă cea de-a treia generaţie a lui Duster, aşteptată spre finalul anului, Bigster din 2025 şi cea de-a patra generaţie a lui Sandero în 2028, va urma şi un nou model care să completeze gama.

„Următoarea generaţie de Sandero va fi realizată pe noua platformă care va permite atât un sistem electric de propulsie cât şi unul cu motor convenţional şi poate va fi lansată în jurul anului 2028. Sandero se vinde foarte bine acum. Vrem să beneficiem de toate asseturile Renault, motiv pentru care viitoarea generaţie va putea fi produsă pe aceeaşi linie atât cu motor electric cât şi termic. Mai departe vom lansa Duster, va urma Bigster, un nou model, după care noua generaţie de Sandero. Avem în plan o gamă completă pentru Dacia“, a spus Gilles Le Borgne, vicepreşedinte executiv inginerie al Grupului Renault, în cadrul unui interviu cu ocazia Salonului de Mobilitate IAA de la München, evenimentul care a înlocuit Salonul Auto de la Frankfurt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO