Companii

Glerups, o firmă daneză care produce în Aiud, Alba, papuci din lână adusă din Noua Zeelandă deschide o nouă fabrică şi angajează 100 de oameni

Glerups, o firmă daneză care produce în Aiud, Alba,...

Autor: Cristina Roşca

19.01.2022, 08:22 3265

Preţul unei perechi de papuci de casă Glerups porneşte de la 70 de euro, iar pentru pantofi preţul creşte cu cinci euro.

Compania daneză Glerups, care realizează încălţă­min­te din lână, dezvoltă operaţiunile de producţie din Ro­mâ­nia cu o nouă hală şi vrea să angajeze 100 de oa­meni la Aiud, judeţul Alba, spun reprezentanţii Invest in Aiud, o asociaţie menită să promoveze investiţiile în oraş. Informaţiile au fost confirmate şi de reprezentanţii firmei.

Toate modelele Glerups sunt creionate în Danemarca şi produse doar în România, scrie pe site-ul propriu. Compania daneză, o afacere de familie ale cărei baze au fost puse în urmă cu mai bine de 50 de ani, a intrat pe piaţa locală în 2005, cu o fabrică în oraşul Aiud din Alba. Aici lucrează deja peste 100 de oameni, spun reprezentanţii companiei care a avut în 2020 afaceri de 15 mil. lei, cel mai ridicat nivel de până acum. Extinderea producţiei are loc în acelaşi oraş de circa 25.000 de locuitori.

Glerups Ro din România a avut în 2020 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 15 mil. lei, în urcare de la 14,6 mil. lei în anul anterior. În aceeaşi perioadă, profitul s-a dublat la 1,6 mil. lei. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ea s-a dublat între 2017 şi 2020. Odată cu dezvoltarea producţie din oraşul Aiud, aici fiind şi prima fabrică, businessul ar urma să crească.

Brandul de încălţări Glerups - sub care au fost iniţial produşi doar papuci de casă, dar care s-a extins apoi şi în segmentele de ghete şi pantofi de lână - a fost inclus de publicaţia americană New York Times pe lista celor 52 de lucruri apreciate de jurnaliştii ziarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO