Companii

Grampet are clienţi pentru 12 locomotive ce vor fi produse la Craiova

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

29.09.2014, 00:04 677

Producătorul de material rulant Electroputere VFU Craiova, o companie din grupul Grampet controlat de Gruia Stoica, a semnat primele două contracte pentru livrarea a 12 locomotive construite în parteneriat cu Caterpillar Inc, cel mai mare producător de motoare din SUA. Noul model de locomotivă, ce va intra în producţie la Craiova până la sfârşitul acestui an, a fost denumit Terra Nova şi are un preţ începând de la peste 1 milion de euro pentru varianta de bază.

„Pe lângă discuţiile cu firme europene, purtăm negocieri şi cu companii din Africa pentru această locomotivă. Sunt convins că va avea succes datorită preţului. Ope­ra­torii privaţi low-cost care se gândeau să cumpere o locomotivă second-hand vor prefera să ia una nouă“, a spus Graţian Călin, vice­pre­şe­dinte al grupului Gram­pet, la târgul inter­na­ţio­nal fero­viar Inno­Trans, care a avut loc săp­tămâna tre­cută la Berlin. Călin a arătat că cele 12 locomo­tive vor fi achizi­ţionate de com­panii din UE, însă nu a precizat numele clienţi­lor şi nici valoarea celor două contracte.

Locomotivele Terra Nova vor fi produse de Electro­putere VFU în fabrica Reloc din Craio­va, iar pentru următorii zece ani compania a anun­ţat anterior că şi-a pro­pus să producă circa 360 de astfel de locomotive destinate trenurilor de marfă.  În afara noii locomotive ce va fi produsă la Craiova, grupul Grampet, prin producătorul de material rulant Electroputere VFU Paşcani, se pregăteşte să lanseze până la finalul acestui an prototipul unui tren de călători, în urma unei investiţii de circa 36 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO