Companii

Grupul de firme Kosarom are un buget de investiţii de 15 mil. lei pentru 2023. Direcţiile principale: eficientizarea costurilor de producţie şi dezvoltarea reţelei de magazine

Neculai Apostol, acţionarul majoritar al grupului Kosarom

Neculai Apostol, acţionarul majoritar al grupului Kosarom

Autor: Florentina Niţu

28.06.2023, 09:30 285

♦ Kosarom din Paşcani este prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992 de Neculai Apostol ♦ Acum, grupul integrat dezvoltat de antreprenor e între cei mai mari jucători din industria cărnii, realizând o cifră de afaceri de 360 mil. lei în 2022 ♦ În prezent, reţeaua de magazine proprii Kosarom numără 33 de locaţii.

Grupul de firme Kosarom, ce lucrează în sistem integrat, de la produc­ţia de cereale şi furjare pentru creşterea ani­malelor până la abato­rizare, producţia de preparate din carne şi desfacerea în pro­priile magazine, are un buget de in­vestiţii de 15 milioane de lei pentru 2023, faţă de 11,5 milioane de lei în anul prece­dent. Direcţiile principale sunt eficien­tiza­rea costurilor de producţie şi dez­voltarea reţelei de magazine.

„În acest an şi în perioada urmă­toare, companiile din grupul Kosa­rom au în derulare investiţii în eficien­tizarea costurilor de producţie, ceea ce presupune in­ves­tiţii în echipamente eficiente energetic, cu tehnologie modernă, prietenoase cu mediul înconjurător, în scopul obţinerii de economii de energie, atât în zona de produc­ţie şi transport furaje pentru hrană animalelor (aproximativ 1 milion de euro), în zona de abatori­zare păsări (proiect prin finanţare din fon­duri UE, de aproximativ 300.000 euro), precum şi echipamente tehno­lo­gice în zona de prelucrare şi pre­parare a cărnii (550.000 euro)“, au spus reprezentanţii Kosarom, grup deţinut majoritar de Neculai Apostol (70%). Ei au răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realiză­rii unei noi ediţii a catalogului Cei mai mari jucători din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO