Companii

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat în 2023 afaceri de aproape 56 milioane de euro

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean...

Autor: Laurentiu Cotu

10.03.2024, 10:02 21956

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 55,9 mil. euro, iar pentru anul în curs a fost bugetată o creştere de 5% a afacerilor faţă de 2023. IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.

„Atât pentru industria agricolă, cât şi pentru cea forestieră au existat în ultimii ani evenimente care au pus în dificultate desfăşurarea activităţii în limite normale, mai agresive decât cele cunoscute deja. Pentru cei cu activitate în aceste domenii s-a tradus prin incertitudine, iar această incertitudine continuă şi în 2024.“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export în 35 de ţări de pe patru continente, pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud sau Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO