Companii

Grupul farma GSK România are între 2 şi 4 milioane de euro pentru studii clinice în 2018. „Peste 600 de pacienţi au fost înrolaţi în aceste studii în 2017.“

Grupul farma GSK România are între 2 şi 4 milioane de...

Autor: Georgiana Mihalache

15.08.2018, 21:00 205

Divizia farma a gigantului britanic GlaxoSmithKline în România inves­teşte între 2 şi 4 milioane de euro în realizarea de studii clinice în România, iar peste 600 de pacienţi au fost înrolaţi în aceste studii în 2017, a spus Dana Constantinescu, directorul general al GSK România, într-un interviu pentru ZF.

În cadrul studiilor clinice realizate de compa­niile farma participă pacienţii cu afecţiuni pentru care se admi­nistrează medicamentul potenţial şi, în funcţie de rezultate, sunt introduse noi medicamente pe piaţă.

„În 2018, cea mai mare investiţie este cea în zona de studii clinice. România este una dintre cele doar 20 de pieţe la nivel global în care s-a păstrat investiţia în studiile clinice dintre toate cele 150 de ţări în care operăm la nivel global. În 2018 vom investi între 2 şi 4 mi­lioane de euro în continuare în această zonă“, a spus Dana Constan­tinescu. Ea a precizat că pacienţii bene­ficiază de tratamente noi, iar cei 200 de medici investigatori au acces la noi tehnologii. Medicii sunt selectaţi de GSK pe arii terapeutice, în funcţie de subiectul studiului clinic şi sunt plătiţi de companie la un standard stabilit la nivel internaţional. Directorul general al companiei nu a dorit să spună cât primeşte un medic, în contextul în care perioada unui studiu clinic diferă, la fel şi tipul studiului realizat. Totuşi, Constantinescu a precizat că raportează la Agenţia Naţională a Medicamentului aceste plăţi către medici. Începând cu 2014, GSK nu mai sponsorizează participarea medicilor la congrese pentru a oferi o mai mare transparenţă, iar medicii să nu mai prescrie medicamentele companiei care sponsoriza participarea la congres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO