Companii

Grupul farmaceutic Dona şi-a majorat vânzările cu 13% în 2016 şi vrea să depăşească pragul de 1 mld. de lei în 2017

Sub umbrela businessului Dona intră 300 de farmacii deţinute de 9 companii antreprenoriale cu capital privat românesc

Sub umbrela businessului Dona intră 300 de farmacii deţinute de 9 companii antreprenoriale cu capital privat românesc

Autor: Georgiana Mihalache

03.03.2017, 00:04 298
Grupul Dona, din care face parte lanţul de farmacii cu acelaşi nume controlat de omul de afaceri Eugen Banciu, a înregistrat o cifră de afaceri de 960 de milioane de lei în 2016, iar reprezentanţii companiei vor să ducă businessul la peste 1,1 miliarde de lei anul acesta.

„Anul trecut, piaţa farmaceutică a fost marcată de incertitudini, schimbări multiple şi impredictibilitate. În ciuda contextului dificil, am reuşit să obţinem rezultate foarte bune. (...) Căutăm să fim un lanţ de farmacii tot mai accesibil, atât prin extinderea reţelei, cât şi prin preluările poziţionate în zona inferioară a pieţei“, a spus Mihaela Ungureanu, directorul general al Siepcofar SA, compania care operează lanţul de farmacii Dona.

Din grupul Dona fac parte Siepcofar, Dona.Logistică, Dona Marketing Group şi Farmacia Dona, iar profitul grupului a ajuns anul trecut la 6,2 milioane de lei.

Obiectivele Dona pentru anul acesta vizează deschiderea depozitului Dona.Logistică şi extinderea reţelei de farmacii, iar pentru aceste investiţii reprezentanţii companiei au bugetat 17 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO