Antreprenori locali

Grupul Jidvei merge spre afaceri de 40 mil. euro şi mizează pe export

Secțiune susținută de Medlife Logo

1 mar 2018 Autor: Mădălina Panaete

Producătorul de vinuri Jidvei, deţinut de familia Necşulescu, şi-a bugetat pentru acest an afaceri mai mari cu 15% faţă de anul precedent şi merge cu paşi repezi spre pragul de 40 de milioane de euro, conform calculelor ZF pe baza datelor furnizate de companie.

„Anul trecut am înregistrat o cifră de afaceri de 34 de milioane euro, datorate creşterii cantitative de peste 13%. Pentru anul 2018, preconizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 15%“, a spus Cristian Şaitariu, directorul general al Jidvei, cea mai mare companie din sectorul vinurilor.

Jidvei realizează la export circa 3% din vânzări, livrând în SUA, Canada, Mexic, Japonia, China, Spania, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franţa.

 Pentru anul 2018, compania estimează o majorare de 20% a livrărilor pe pieţele cu comunităţi de români precum Spania şi Italia.

„Vom fi mai activi şi pe zona de export, dar şi în mediul online, mai ales în ceea ce priveşte segmentul de vinuri premium şi superpremium“, a mai spus Cristian Şaitariu.

Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de viţă-de-vie şi crame situate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.03.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Jidvei
, export
, vinuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide