Companii

Grupul Stada, care derulează una dintre cele mai mari investiţii din România prin construirea fabricii de la Turda, ar putea să fie vândut. Cum va afecta o eventuală tranzacţie fabrica de 50 mil. euro de pe plan local? Afacerile companiilor locale din grupul Stada au crescut considerabil în ultimii ani, astfel că România s-a clasat în top 20 pieţe

Anul trecut, Stada a anunţat o investiţie de peste 50 mil. euro într-o nouă fabrică de medicamente la Turda, judeţul Cluj, una dintre puţinele investiţii în producţia locală de medicamente din ultimii ani.

Anul trecut, Stada a anunţat o investiţie de peste 50 mil. euro într-o nouă fabrică de medicamente la Turda, judeţul Cluj, una dintre puţinele investiţii în producţia locală de medicamente din ultimii ani.

Autor: Miruna Diaconu

25.09.2023, 09:30 190

Grupul Stada, producător de me­di­camente care investeşte 50 milioa­ne euro în construcţia unei fabrici la Turda, judeţul Cluj, ar putea face obiectul unei tranzacţii internaţiona­le, scrie presa străină. Nu se ştie clar când ar putea proprietarii grupului să facă exit-ul din companie, însă Peter Goldschmidt, CEO al Stada, a spus pentru Ziarul Financiar că o astfel de tranzacţie nu va afecta activitatea com­paniei autohtone şi nici investi­ţiile derulate de producător pe plan local.

„Grupul Stada este deţinut de două fonduri de private equity şi este normal ca acestea să deţină o com­panie pentru o anumită perioadă şi apoi să vândă. Acesta este modelul lor de business, cred că se uită atent la opţiunile pe care le au. Nu este încă o decizie luată, momentan este doar o opţiune de luat în calcul. Ca CEO, nu am niciun fel de emoţie pentru că ne facem treaba bine şi creş­tem. O eventuală vânzare a gru­pului nu cred că va însemna nimic pentru România pentru că piaţa locală merge bine şi creşte, avem şi fabrica în construcţie. O vânzare ar putea să se întâmple, dar nu este clar când. Un lucru este însă cert, anul acesta sau la începutul anului viitor nu va avea loc nicio tranzacţie“, spune pentru ZF Peter Goldschmidt.

Potrivit unor informaţii apărute în Bloomberg, una dintre cele mai puternice publicaţii de business din lume, proprietarii Stada, fondurile de private equity Bain Capital şi Cinven, analizează opţiuni pentru producă­to­rul de medicamente, inclusiv o posi­bi­lă vânzare a acestuia. Pe lista proprie­tarilor s-ar afla şi o eventuală IPO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO