Companii

GTC confirmă asocierea cu George Copos pentru un turn cu 24 de etaje în Bucureşti

GTC confirmă asocierea cu George Copos pentru un turn cu 24 de etaje

Shimon Galon, directorul GTC România: Planificăm să începem construcţia în acest an şi să o finalizăm la începutul anului 2013

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

05.06.2011, 23:52 1052

Globe Trade Center (GTC) anunţă asocierea cu Ana Group, deţinutde omul de afaceri George Copos, în vederea dezvoltării unui turnde birouri în Bucureşti, cu o suprafaţă de circa 30.000 de metripătraţi şi a cărui finalizare este stabilită pentru începutulanului 2013.

"GTC începe dezvoltarea unei noi clădiri de biroruri într-o zonăcentrală din Bucureşti. Clădirea, denumită Ana Tower, va fiamplasată în apropierea complexului City Gate dez­voltat de GTC(din piaţa Presei Libere - n.red.). Proiectul este un parteneriat50-50% între GTC România şi Ana Group, iar GTC va conduce proiectuldin partea joint-ven­ture-ului", informează GTC.

Ana Tower va avea circa 30.000 de metri pătraţi, structuraţi în24 de etaje. Imobilul este al cincea proiect de birouri dezvoltatde GTC în Bucureşti, după Europe House, America House, City GateSouth şi City Gate North.

"Suntem încrezători că Ana Tower va beneficia de o cerereputernică din partea companiilor interesate să închirieze spaţii debirouri. Planificăm să începem construcţia în acest an şi să ofinalizăm la începutul anului 2013", a declarat Shimon Galon,directorul GTC România.

Omul de afaceri George Copos a declarat în luna aprilie călucrările de construcţie la imobilul de birouri, din apro­piereahotelului Crowne Plaza, vor începe în 3-6 luni, men­ţionând căinvestiţia se ridică la circa 70 de milioane de euro.

Copos deţine un teren de 3.500 de metri pătraţi lângă hotelulCrowne Plaza, controlat tot de omul de afaceri, unde a anunţat încădin anul 2008 că vrea să dezvolte un turn de birouri. Din cauzacrizei financiare, construcţia acestuia a fost amânată, la fel caşi alte proiecte imobiliare pe care le-a anunţat omul deafaceri.

Ziarul Financiar a scris anterior, citând surse din piaţaimobiliară, că omul de afaceri s-a asociat pentru construcţiaimobilului cu dezvoltatorul GTC. La acea vreme, cele două părţinici nu au infirmat, nici nu au confirmat informaţia.

Copos, proprietarul grupului Ana Holding şi al echipei de fotbalRapid Bucureşti, deţine mai multe hoteluri din România, având înportofoliu unităţile Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti, Europaşi Astoria din Eforie Nord şi mai multe unităţi în PoianaBraşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO