Companii

Hainele United Colors of Benetton sunt produse în peste 50 de fabrici partenere şi două unităţi proprii de producţie din România

Hainele United Colors of Benetton sunt produse în peste 50 de fabrici partenere şi două unităţi proprii de producţie din România

Italienii de la Benetton au păstrat pe piaţa locală doar producţia, renunţând la activităţile de retail directe în 2010. Ei au oferit însă franciza pentru United Colors of Benetton şi Sisley.

Autor: Cristina Roşca

20.08.2018, 00:05 312

Grupul italian de modă Benetton, un gigant cu afaceri de peste 1 mld. euro şi circa 5.000 de magazine, lucrează în România cu peste 50 de fabrici care cos şi croiesc haine sub branduri precum United Colors of Benetton sau Sisley.

Italienii sunt un nume de top din modă, dar grupul controlat de familia Benetton are şi afaceri în infrastructură (Atlantia Spa), real estate, agricultură şi FMCG.

Afacerile sunt grupate sub umbrela holdingului Edizione cu afaceri de 11,7 mld. euro şi 64.000 de salariaţi în 2016, cel mai recent an pentru care există date pe site-ul grupului. Totuşi, cel mai cunoscut business este cel din modă, prezent pe câteva zeci de pieţe la nivel mondial. Italienii au trei branduri – United Colors of Benetton, Undercolors of Benetton şi Sisley.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO