Companii

Halewood cumpara struguri de 1,7 mil. euro pentru a compensa recolta mai slaba

04.10.2007, 18:27 33

Grupul Halewood Romania, unul dintre cei mai mari producatori de vinuri de pe piata locala, estimeaza ca va cumpara in acest an struguri in valoare de peste 1,7 mil. euro de la producatori privati, cu 30% mai mult comparativ cu anul trecut, pentru a compensa recolta mai mica cu 15-20% in unele zone.
"Pana acum am cumparat struguri de circa 1,3 milioane de euro, cu 10% mai mult comparativ cu anul trecut, insa pana la sfarsitul anului cred ca vom ajunge la achizitii de 1,7-1,8 milioane de euro", a spus Mihai Chitic, directorul comercial al Halewood.
El spune ca pentru Halewood anul 2006 a fost unul bun insa nu unul de exceptie, ceea ce a facut ca pe unele suprafete recolta sa fie mai scazuta cu pana la 20% comparativ cu anul precedent.
"Ar fi putut fi un an foarte bun daca nu aveam grindina sau ploile cu vijelii", a adaugat directorul comercial al Halewood.
Compania detine in proprietate sau adiministreaza circa 400 de hectare de vie in Sebes Alba, Dealu Mare si in regiunea Murfatlar. De la inceputul anului Halewood a achizitionat 25 de hectare in Dealu Mare si intentioneaza sa mai achizitioneze inca 15 hectare.
Grupul a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 5,8 mil. euro, cu 25% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"Vom incheia anul 2007 cu o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, in conditiile in care in ultimele trei luni ale anului se realizeaza peste 40% din volumul vandut in intregul an", a spus Chitic.
Pentru 2008 compania vizeaza o cifra de afaceri cu 28% mai mare, si un profit in crestere cu 40% comparativ cu 2007. Potrivit datelor Mediafax, pentru 2007 Halewood estimeaza un profit de 0,8 mil. euro.
Compania se numara si printre importatorii de vin premium, aducand pe piata locala de cativa ani vinuri din Italia, Franta, Spania, Chile, Argentina sau Noua Zeelanda. "Importurile merg nesperat de bine, iar in prezent suntem cu 100% peste ceea ce am bugetat initial. In acest an cifra de afaceri a vinurilor de import credem ca va fi de 750.000 de euro, pentru ca in 2008 sa atinga un milion de euro", a mai spus Mihai Chitic.
Potrivit estimarilor proprii, compania detine in prezent 1,9% din piata totala de vin.
In ceea ce priveste exporturile, Mihai Chitic spune ca acestea au crescut cu 7% in primele noua luni comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, acestea reprezentand 38-40% din totalul vanzarilor.
Grupul Halewood Romania este o filiala a companiei britanice Halewood International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO