Companii

Halewood, plan de afaceri de 11,5 mil. euro

05.07.2006, 18:20 27

Grupul Halewood Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 11,5 milioane euro, in crestere cu 10% fata de 2005, in conditiile in care peste jumatate din productia de vin este livrata la export, a declarat directorul general al firmei, Dan Muntean.
"Vrem sa ne extindem in acest an pe pietele din SUA si Canada, cu un potential mare de crestere in urmatorii ani. In aceste state livrarile noastre sunt destul de mici in prezent", a afirmat Muntean.
El a precizat ca circa 68% din productie este exportata in 40 de state, grupul Halewood Romania fiind cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate din Romania. Anul trecut, exporturile de vinuri imbuteliate Halewood Romania s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane de sticle, in crestere cu circa 5% fata de anul precedent, in conditiile in care livrarile romanesti de vinuri pe piata externa au fost in scadere.
Principalele destinatii la export sunt Marea Britanie, statele baltice si Olanda, firma intrand recent pe pietele din Mexic si Peru. Grupul Halewood Romania este o filiala a companiei britanice Halewood International si include firmele Cramele Halewood, Halewood Romania si Domeniile Halewood. Piata vinurilor s-a ridicat anul trecut la 350 de milioane de euro. Cei mai importanti jucatori sunt Murfatlar, Jidvei, Cotnari si Vincon Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO