Companii

Herniile, operaţiile la sân, protezele la genunchi şi micşorarea stomacului, intervenţiile care ţin în joc spitalele private

Herniile, operaţiile la sân, protezele la genunchi şi...

Autor: Ioana David

22.01.2015, 00:00 164
Spitalele private au „luat“ pacienţi pen­tru intervenţii precum herniile, chirurgia gi­ne­cologică, micşorarea stomacului sau pro­tezele de genunchi, arată datele făcute pu­blice de companii şi cen­tra­lizate de Ziarul Fi­nan­ciar.
 
Acestea sunt pri­mele informaţii care scot la iveală operaţiile realizate în unităţile private cu paturi, care ar trebui să concureze cu spitalele publice ori să păstreze în ţară pa­cienţii care merg să se trateze în străinătate.
 
ZF a solicitat companiilor ce deţin cele mai mari spitale private din ţară topul primelor trei categorii de intervenţii pe care le realizează, iar datele au arătat că naşterile nu mai sunt pe primul loc în top (decât în cazul unui singur spital), iar unităţile au început să iasă din „etapa maternităţii“.
 
Spitalele private, un business de aproa­pe 500 mil. lei (în 2013), au avut naşterile în topul intervenţiilor în anii de început ai pieţei, aceasta fiind prima etapă în dez­vol­tarea serviciilor spitaliceşti din Ro­mânia. Deşi gradul de complexitate începe să crească, spitalele private sunt departe de a atinge nivelul  de pe pieţele mature din Euro­pa. Iar în aceste condiţii, mulţi pacienţi cu boli grave merg pentru tratament în alte state din regiune. Cele mai mari 19 spitale pri­vate din ţară au aproape 2.000 de paturi, iar proprietarii încearcă să le umple şi cu inter­venţii din sfera chirurgiei interven­ţio­nale, ortopediei sau neurochirurgiei şi chiar a on­cologiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO