Companii

Hidroelectrica a ajuns liderul pieţei de furnizare a energiei într-un timp record. Cu ce planuri de creştere i-a mai atras cel mai mare producător de energie local pe investitorii la bursă

Hidroelectrica a încheiat primul trimestru (T1) din 2023 cu venituri de 3,37 miliarde de lei, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 34%, la 1,74 mld. lei. Energia electrică vândută în T1/2023 a fost de 4,83 TWh, mai mare cu 44,7%, la un preţ mediu al energiei care a stagnat la 656 lei/MWh.

Autor: Roxana Petrescu

25.07.2023, 00:07 900

Optimizarea portofoliului curent de active, extinderea capacităţii de producţie prin investiţii noi în energia verde şi creşterea cotei de piaţă pe segmentul de furnizare sunt cele trei obiective majore de business asumate de Hidroelectrica în faţa investitorilor săi. Pe cel de-al treilea, producătorul de energie deja l-a bifat, devenind după primul trimestru al anului cel mai mare furnizor din România.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România (simbol bursier H2O), a devenit după primele trei luni ale anului şi cel mai mare furnizor de energie din sectorul concurenţial, arată cel mai recent raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, compania a ajuns la o cotă de piaţă de 16,15%, depăşindu-i pe rivalii de la Enel Energie (11,46%), Electrica Furnizare (10,61%), Enel Energie Muntenia (9,41%) sau E.ON Energie România (8,65%). Interesantă este şi alunecarea Electrica Furnizare abia pe locul trei în clasamentul celor mai mari furnizori de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO