Companii

Hidroelectrica ar putea realiza cel mai mare parc solar din Europa, de 1.500 MW, la Dăbuleni. Proiectul a fost deja declarat de importanţă naţională de CSAT. Investiţia ar fi de 1,2 mld. euro. Dacă se va realiza, acesta va fi cel mai mare proiect de energie solară din Europa

În cazul proiectului Hidroelectrica, investiţia ar putea depăşi 1,2 miliarde de euro, ţinta fiind ca aceasta să fie finanţată cu fonduri europene.

În cazul proiectului Hidroelectrica, investiţia ar putea depăşi 1,2 miliarde de euro, ţinta fiind ca aceasta să fie finanţată cu fonduri europene.

Autor: Roxana Petrescu

12.02.2023, 14:01 1640

În România, în acest moment, la Arad este în plină dezvotare un proiect solar de circa 1.000 MW, investiţie care va ajunge la circa 800 de milioane de euro.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, ar putea realiza un parc solar de cel mult 1.500 MW, pe un teren concesionat direct de către Administraţia Domeniilor Statului (ADS) în zona Piscul Sadovei-Dăbuleni (Dolj), potrivit unor informaţii necon­firmate de companie. Capacitatea proiectului este fără precedent, cel mai mare parc solar în dezvoltare în acet moment în România fiind de 1.000 MW la Arad, o investiţie care s-ar ridica la 800 de milioane de euro, dezvoltată de Monsson şi finanţată fondul britanic de investiţii Actis prin inter­mediul companiei Rezolv Energy.

În cazul proiectului Hidroelectrica, investiţia ar putea depăşi 1,2 mi­liarde de euro, ţinta fiind ca aceasta să fie finanţată cu fonduri europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO