Companii

Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie din România, intră în careul de aşi al furnizării, suflându-le locul nemţilor de la E.ON. În ciuda avansului, compania nu era pregătită pentru un astfel de salt

Hidroelectrica a încheiat anul 2022 cu venituri de 9,1 miliarde de lei, în creştere cu 40%, şi cu un profit net de 4 mld. lei, plus 32,7%.

Hidroelectrica a încheiat anul 2022 cu venituri de 9,1 miliarde de lei, în creştere cu 40%, şi cu un profit net de 4 mld. lei, plus 32,7%.

Autor: Roxana Petrescu

09.04.2023, 10:56 8638

Recent, Hidroelectrica a primit o amendă destul de usturătoare de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în valoare de 400.000 de lei, pentru comportamentul său comercial ca furnizor de energie, o poziţie nouă pe care compania şi-a construit-o anul trecut.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a ajuns anul trecut la o cotă de piaţă pe segmentul concurenţial al furnizării de 9,23%, semnificativ mai mare faţă de numai 2,5% pe care le cotrola la finalul lui 2021. Cu aceste procente, Hidroelectrica, firmă controlată de statul român, a ajuns în careul de aşi al furnzării de energie, depăşindu-i la mustaţă pe nemţii de la E.ON, furnizori pursânge. Intrarea pe segmentul furnizării de energie a fost „unsă“ de statul român, în mod normal piaţa de consumatori casnici sau mici companii nefiind atractivă pentru un producător de talia Hidroelectrica. Dar în luptă cu preţurile record, energia ieftină de la Hidroelectrica a fost unul dintre instrumentele folosite de stat. Ascensiunea pe segmentul furnizării de energie nu s-a făcut cu o pregătire riguroasă în prealabil, platformele de relaţii cu clienţii, de exemplu, fiind construite chiar în timpul intrării pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO