Companii

Hidroelectrica îi răspunde Concurenţei: Vindem 80% pe contracte pe termen lung. Piaţa spot este marginală pentru noi

Hidroelectrica îi răspunde Concurenţei: Vindem 80% pe...

Autor: Roxana Petrescu

12.09.2018, 00:05 533

Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie, res­­pinge acuzaţiile privind un posibil abuz de poziţie dominantă emise de Consiliului Concurenţei după ce preţul e­ner­giei a ajuns luna aceasta, în anumite intervale orare, pe piaţa spot la peste 450 lei/MWh, de la o medie de circa 250 lei/MWh.

„Subliniem şi cu această ocazie că strategia Hidroelectrica presupune contractarea pe termen lung: peste 80% din energia vândută de societate este destinată îndeplinirii acestui tip de contracte. Mai mult, Hidroelectrica acţionează cu prioritate pe pieţele cu grad predictibil mare şi evită, pe cât posibil, tranzacţiile pe pieţele cu volatilitate ridicată. Astfel, deşi Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este considerată de referinţă în accepţiunea Consiliului Concurenţei, ea prezintă pentru Hidroelectrica un interes marginal: în anul 2017 societatea a tranzacţionat pe PZU 6% din totalul producţiei de energie, iar în anul 2018 procentul a fost de 8%“, spun reprezentanţii Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO