Companii

Hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume: Nu mai avem turism organizat, românii au rezervat „last minute“ în funcţie de ofertele promoţionale

Hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi...

Autor: Mirabela Tiron

29.08.2022, 17:40 376

Hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume, controlat de familia Stan, estimează în acest sezon de vară venituri de circa un milion de euro, apropiate de cele de anul trecut.

„Am avut un sezon bun, însă sub cel de anul trecut. Românii nu şi-au mai rezervat sejururile prin agenţiile de turism, pe 5-7 nopţi, ci au rezervat sejururi mai scurte, de 3-5 nopţi, în funcţie de ofertele pe care le-au prins. Nu mai avem turism organizat, decizia de cumpărare se ia acum last minute, în funcţie de oferte“, a spus pentru ZF Linica Stan, implicată în administrarea businessului hotelier alături de fiul şi soţul ei. O cameră dublă, cu mic dejun, la final de august, se rezervă la „ofertă“ cu 589 de lei, faţă de 711 lei preţul iniţial, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Anul trecut, în vârf de sezon, o cameră dublă s-a rezervat şi cu 900 de lei pe noapte. Hotelul a finalizat  cu afaceri de 5,7 milioane de lei  anul trecut şi profit net de 2 mil. lei, potrivit mfinante.ro. Hotelul Saturn, cu 91 de camere, este prima unitate cu clasificare de cinci stele deschisă în sudul litoralului, o zonă aleasă în principal de familiile cu copii.

„În iulie am avut un grad de ocupare de 80%. Preţurile au crescut cu 10% faţă de anul trecut. Circulaţia turistică a fost în scădere însă, probabil unii au plecat în afară cu deschiderea graniţelor iar unii nu au mai venit pentru că nu au mai avut buget de vacanţe“, a mai spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO