Companii

Hotelul Europa din Eforie Nord, deţinut de ANA Hotels, va intra într-un proces de renovare de peste 10 mil.euro. George Copos, proprietar ANA Hotels: Renovarea va acoperi atât aspecte estetice, cât şi funcţionale

Hotelul Europa din Eforie Nord a fost deschis în urmă cu 20 de ani şi a trecut prin mai multe programe de modernizare, ultimul în 2018, când a fost lansat conceptul „Techirghiol Pool“.

Autor: Roxana Rosu

03.08.2023, 00:00 3412

Hotelul Europa din Eforie Nord, deţinut de compania ANA Hotels, va intra într-un proces de renovare de peste 10 milioane euro, care va aduce, din mai 2024, îmbunătăţiri majore unităţii.

“Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 10 milioane de euro, semn că ne concentrăm cu toată seriozitatea şi dedicarea asupra misiunii noastre de a vă oferi servicii de cea mai înaltă calitate. Renovarea va acoperi atât aspecte estetice, cât şi funcţionale şi va viza o varietate de dotări ale  hotelului, de la spaţiile de cazare şi restaurante, până la zonele de relaxare şi spa, punându-se accent pe crearea unei destinaţii prietenoase cu mediul şi eficientă energetic” a declarat George Copos, proprietarul ANA Hotels.

Hotelul din Eforie Nord a fost deschis în urmă cu 20 de ani şi a trecut prin mai multe programe de modernizare, ultimul în 2018, când a fost lansat conceptul ”Techirghiol Pool”. Proiectul a vizat atunci crearea la „Europa” a unui mic Lac Techirghiol, ce oferă proceduri cu nămol rece.

„În tot acest proces, ne propunem să păstrăm spiritul şi identitatea care ne-au definit de-a lungul celor 20 de ani de activitate, dar şi să aducem în hotelul nostru o nouă viziune, modernă şi inovatoare, menită să întreacă aşteptările chiar şi ale celor mai pretenţioşi oaspeţi”, a declarat Iuliana Tasie, Director General ANA Hotels „Europa”.

ANA Hotels, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa hotelieră locală, a ajuns anul trecut la afaceri de 160 milioane lei, în creştere cu 83% faţă de 2021. Pentru anul acesta, reprezentanţii companiei estimează venituri care vor depăşi pragul de 207 milioane lei.

Grupul include hotelul Athénée Palace din Bucureşti, afiliat brandului Intercontinental, Crowne Plaza şi trei unităţi hoteliere din Poiana Braşov - Sportul, Bradul şi Poiana, precum şi Hotelul Europa, împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

În ultimii doi ani, şi Athénée Palace Bucharest a trecut printr-un proces de rebranding şi restaurare, care depă­şeşte 40 mil. euro.

Procesul de modernizare a hotelului a avut loc în două etape. Dacă prima fază a vizat schimbări axate pe renovarea celor 132 de camere din aripa nou construită a hotelului, în a doua etapă eforturile au fost îndreptate spre renovarea faţadei, a zonelor comune şi a celor 151 de camere din clădirea istorică a hotelului, construită în 1914.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO