Companii

Importatorul Volvo, tinta de 21,5 milioane de euro

09.06.2005, 19:15 56

Importatorul general al autoturismelor Volvo, Forum Auto, se asteapta la o cifra de afaceri de peste 21,5 milioane euro pentru acest an, in crestere cu peste 25% fata de anul trecut, vånzarile fiind estimate la 550 de unitati.

a??Estimam o crestere de peste 7 ori a volumului de automobile våndute fata de anul preluarii marcii Volvo in Romånia si o crestere la aproximativ 16 milioane de euro a cifrei de afaceri aferente vånzarilor auto. Cresterile inregistrate sunt atåt rezultatul majorarii segmentului auto premium, dar mai ales rezultatul modificarilor interne intervenite in organizarea si managementul companieia??, a declarat Lavinia Huidan, directorul general al grupului Euro Inter Trading (EIT), din care face parte importatorul general pentru marca Volvo, Forum Auto.

In acest an reteaua de dealeri locali ai Forum Auto se va dubla prin deschiderea a trei noi showroom-uri la Timisoara, Iasi si Pitesti, care se vor adauga unitatilor de la Bucuresti, Brasov, Cluj si Constanta, in viitor fiind posibil ca dealerul din Iasi sa se extinda spre Oradea si Bacau.

a??Suntem multumiti de relatia cu partenerii locali si vom continua colaborarea cu distribuitorii din tara si dupa aderarea Romåniei la Uniunea Europeana. Romånia a contribuit semnificativ la cresterea pietei din Europa Centrala si de Est, una dintre cele mai mari piete ale noastre, cu majorari ale vånzarilor peste cresterea generala a pieteia??, a declarat Wim Maes, presedintele Volvo Cars pentru Europa Centrala si de Est.

Scaderea euro in raport cu moneda nationala a condus la cresterea vånzarilor de autoturisme Volvo in Romånia in prima parte a acestui an, in special pe segmentul modelelor din gama superioara, precum vehiculul de teren XC 90.

Fata de anul 1999, cifra anuala de afaceri medie lunara a Forum Auto a crescut de 16 ori, de la un nivel de 110.000 de euro. PÃ¥na acum, Forum Auto a investit peste 6 milioane de euro, in acest an fiind alocate 0,5 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea unor echipamente de service.

Din septembrie 1999, compania a våndut peste 1.660 de autoturisme Volvo pe piata romåneasca, suma reprezentånd, conform reprezentantilor Forum Auto, mai mult de 15% din totalul masinilor premium våndute pe piata romåneasca.

Piata auto a inregistrat o crestere importanta la cinci luni, depasind cu mult estimarile jucatorilor.

Euro Inter Trade Corporation (EIT) a fost infiintata in 1990, fiind initial distribuitor de materiale refractare si abrazive al grupului francez Saint-Gobain.

Subsidiara sa, Forum Auto, a fost infiintata in anul 1999, cånd a devenit importator general pentru marca Volvo. In acest an, ponderea Forum Auto in cadrul EIT va ajunge la 90%, fata de circa 8,5% in 1999. Cifra anuala de afaceri a EIT a crescut de aproape cinci ori fata 1999, pentru acest an fiind prevazut un nivel de 24 de milioane de euro.

Pe plan mondial, vånzarile Volvo s-au ridicat anul trecut la 456.234 de unitati, in crestere cu 10% fata de anul precedent, obiectivul pentru acest an fiind atingerea pragului de 600.000 de unitati. Vånzarile pe piata Europei Centrale si de Est s-au ridicat la 10.185 de unitati, in timp ce in SUA, cea mai mare piata, s-au våndut aproape 140.000 de masini Volvo. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO