Companii

În aşteptarea autostrăzilor, aeroporturile regionale se bat pentru rutele către Bucureşti. Capitala este conectată la nouă aeroporturi din ţară, către care zboară peste 25 de curse

În aşteptarea autostrăzilor, aeroporturile regionale...

Autor: Miruna Diaconu

14.02.2023, 00:07 1917

♦ Tarom este principala companie care operează zborurile interne, având zboruri către opt din cele nouă aeroporturi către care pleacă cursele din Bucureşti.

Aeroportul Otopeni are curse către nouă din cele 14 aeroporturi din ţară, ajungând chiar la peste 25 de zboruri pe zi care pleacă din Bucureşti către aeroporturile regionale, conform unei analize a ZF făcute pe baza datelor din piaţă. Niciodată Capitala nu a fost mai bine conectată pe cale aeriană de regiunile din ţară decât în acest an.

Dacă, înainte, din Bucureşti erau câteva rute către Cluj, Iaşi, Timişoara şi alte câteva aeroporturi, rutele din acest an arată cât de bine sunt conectate pe cale aeriană regiunile ţării cu Capitala.

În doar una-două ore se poate ajunge din Bucureşti în Timişoara, Iaşi, Cluj, Baia Mare, Târgu-Mureş sau Oradea, drumuri care ar fi parcurse cu maşina în opt-nouă ore, chiar şi mai mult.

„Sunt multe zboruri interne dinspre şi înspre Bucureşti, este un lucru foarte bun. Bucureştiul este o prioritate pentru aeroporturile din România. De multe ori nu sunt locuri libere pe aceste rute, companiile ar putea creşte frecvenţa acestor zboruri, există potenţial de creştere“, spune David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO