Companii

În cel mai bun an pentru start-up-uri, două judeţe şi regiunea Bucureşti-Ilfov se detaşează de pluton. De unde vin noile generaţii de antreprenori?

În cel mai bun an pentru start-up-uri, două judeţe şi...

Autor: Miruna Diaconu

22.12.2022, 18:30 298

Criza energetică, inflaţia şi creşterea preţurilor în general nu i-au speriat pe cei care au ales să îşi deschidă un business anul acesta. 2022 vine cu un număr record de companii nou înfiinţate, astfel că în perioada ianuarie – octombrie, aproape 100.000 de companii tip SRL au fost deschise, în creştere cu 12% faţă de anul trecut, conform datelor Registrului Comerţului.

Spiritul antreprenorial s-a manifestat anul acesta însă diferit în funcţie de judeţul în care au fost deschise companiile. Ilfov, Bucureşti şi Cluj conduc şi acest clasament, fiind cele mai dezvoltate zone din punct de vedere economic, ceea ce contribuie la încurajarea viitorilor antreprenori.

În Ilfov sunt cei mai mulţi proaspeţi antreprenori raportat la numărul populaţiei din judeţ. Ilfovul este pe primul loc după numărul de companii noi la 10.000 de locuitori în anul 2022, cu un număr de 119 companii, fiind urmat de Bucureşti, cu 107 companii noi, conform unei analize ZF pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO