Companii

În lipsă de oferte, Nuclearelectrica mai aşteaptă încă trei luni investitori la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

În lipsă de oferte, Nuclearelectrica mai aşteaptă încă trei luni investitori la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Petrescu

15.12.2011, 16:54 388

Nuclearelectrica a prelungit cu trei luni, până pe 15 martie 2012, data până la care potenţialii investitori pot depune ofertele angajante pentru proiectul de 4 miliarde de euro al reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

"Comisia a analizat stadiul derulării proiectului şi a constatat că pentru a se asigura condiţiile necesare dezvoltării acestuia în continuare se impune prelungirea, până la data de 15 martie 2012, a duratei în care potenţialii noi investitori care şi-au exprimat interesul de a investi în proiect pot pregăti oferte angajante", spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

În mod normal, azi era termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante.

Surse din piaţă spun că de fapt până azi, Nuclearelectrica nu a primit nicio ofertă concretă, existând numai o serie de discuţii cu potenţiali investitori din China şi Coreea.

"Nu a depus nimeni o ofertă şi de aceea s-a ales şi prelungirea termenului. Sunt discuţii cu investitori din China şi Coreea, dar nu au existat şi oferte din partea lor", au declarat surse din piaţă.

În acest moment, alături de statul român, au mai rămas în acest proiect numai italienii de la Enel şi ArcelorMittal România, după ce CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF Suez (grup franco-belgian) au întors spatele acestei investiţii. Statul prin Nuclearelectrica deţine acum aproape 85% din proiect, dar intenţia sa este de a ajunge la o participaţie de 40%, motiv pentru care caută noi investitori la Cernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO