Companii

InBev a lăsat Bergenbier cu pierderi şi un minus de 22%

InBev a lăsat Bergenbier cu pierderi şi un minus de 22%
22.06.2010, 23:31 87

Producătorul brandurilor Bergenbier şi Stella Artois, BergenbierSA - al treilea jucător din industria berii -, a înregistrat anultrecut o pierdere de 3,4 milioane de euro faţă de un profit net de15 milioane de euro în 2008, potrivit datelor depuse de companie laRegistrul Comerţului.

În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri s-a diminuat cu 10,4% înlei şi cu 22,2% în euro, la 571 mil. lei (134,8 mil. euro) faţă de638,5 mil. lei (173,3 mil. euro) în urmă cu doi ani.

Aceasta este cea mai mare scădere a cifrei de afaceriînregistrată de unul dintre primii trei jucători din industriaberii anul trecut, în condiţiile în care Heineken România aînregistrat o cifră de afaceri de 896 mil. lei (circa 213 mil.euro), în creştere cu 9% în lei şi în scădere cu 5% în euro faţă de2008, iar Ursus Breweries a raportat o stagnare în lei a afacerilorlocale şi o scădere de 12,6% în euro faţă de rezultatele realizateîn urmă cu doi ani, potrivit aceleiaşi surse. "Rezultatele pentruanul 2009 aparţin companiei Anheuser-Busch InBev. Vă rugăm să văadresaţi grupului Anheuser-Busch InBev", au declarat reprezentanţiiBergenbier SA, companie deţinută în prezent de fondul de investiţiiCVC Capital Partners.

Bergenbier SA a fost achiziţionată împreună cu alţi optproducători de bere din Europa Centrală şi de Est ai Anheuser-BuschInBev de fondul de investiţii CVC Capital Partners în ultimultrimestru al anului trecut. Valoarea acestei tranzacţii a fost deaproximativ 2,23 miliarde de dolari (1,5 mld. euro).

În urma acestei tranzacţii, reprezentanţii CVC Capital Partnersau schimbat atât denumirea, cât şi managementul celor nouăproducători de bere. Astfel, InBev România a devenit Bergenbier SA,iar conducerea businessului din România a fost preluată de MihaiGhyka. Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţiiAnheuser-Busch InBev au spus că din moment ce businessul dinRomânia a fost vândut anul trecut, nu doresc să comenteze evoluţiarezultatelor financiare din 2009 ale fostei subsidiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO