Companii

Inca 3,6 mil. euro pentru restul actiunilor Alum

21.02.2005, 00:00 28



Compania Pioche Consultants Limited, inregistrata in Belize, noul proprietar al pachetului majoritar de actiuni al Alum Tulcea, va derula incepand de azi o oferta publica de preluare in valoare de 3,6 milioane de euro pentru actiunile producatorului de alumina.



Conform informatiilor existente pe piata, Pioche este o societate a oligarhului rus Vitali Matsitski, cel care controleaza singurul producator de aluminiu primar din Romania, Alro Slatina. Alumina produsa de Alum este principala materie prima pentru aluminiul produs de Alro.



Firma din Belize a cumparat in luna decembrie a anului trecut, prin intermediul Bursei Electronice RASDAQ, participatia societatii Balli Metal SA Bucuresti (67,69% din capitalul Alum), valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la peste 7,3 milioane euro. Conform legislatiei pietei de capital Pioche avea obligatia de a lansa o oferta de preluare pentru actiunile pe care nu le detine sau de a-si reduce participatia pana sub o treime din capitalul societatii.



Oferta, intermediata de societatea de brokeraj Vanguard, se va derula la acelasi pret la care Pioche a cumparat actiunile de la Balli, 64.000 lei/actiune. Principalul actionar minoritar al Alum este SIF Banat-Crisana, cu o detinere de aproape 24%.



Alum Tulcea are un capital social de 388,81 miliarde lei. Compania inregistra la jumatatea anului venituri totale de 38 milioane de euro si un profit de 3,3 milioane de euro. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24