Companii

Începe sezonul de schi. Infrastructura de schi din România: 187 de pârtii cu o lungime de 162 de kilometri. Nicio investiţie publică nu s-a mai făcut în domeniul schiabil de trei ani

Începe sezonul de schi. Infrastructura de schi din...

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2018, 19:40 572

Judeţele cu cea mai dezvoltată infrastructură de schi rămân Braşov şi Prahova, cu 53 de kilometri de pârtie, aproape o treime din tot domeniul schiabil.

Domeniul schiabil din România numără 187 de pârtii omo­logate, cu o lungime totală de 162 de kilometri, potrivit da­telor publice din baza Minis­terului Turismului. Faţă de acum trei ani, infrastructura de schi a crescut cu doar un kilometru de pârtie, investiţiile publice  fiind inexistente. ZF a solicitat oficialilor de la minister date despre domeniul schiabil şi strategia de dezvoltare, dar nu a primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei print. Tot domeniul schiabil din România este în continuare cât cel dintr-o singură staţiune de schi din Austria sau Franţa.

Autorităţile locale au în administrare 77 de kilometri de pârtie, iar privaţii se ocupă de 85 de kilometri de pârtie, însă atât primăriile, cât şi companiile private au făcut investiţii minime.

Administratorii privaţi au mai investit în tunuri de zăpadă sau facilităţi de cazare şi marginal în dezvoltarea unor pârti scurte de începători. Sezonul de schi se va deschide oficial în decembrie, dar cele mai multe pârtii aşteaptă ninsorile în lipsă de tunuri de zăpadă artificială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO