Companii

Index imobiliar ZF: Preţul apartamentelor atinge un nou maxim în aprilie. Evoluţie normală sau supraîncălzire? „Aşteptările mari ale proprietarilor determină o evoluţie de tip fierăstrău.“

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2017, 00:07 8313

Locuinţele din cartierele bucureştene Titan, Berceni, Olteniţei şi Militari s-au scumpit în aprilie comparativ cu luna martie, astfel încât preţul mediu al unui apartament vechi cu trei camere în Capitală a ajuns luna trecută la 81.900 de euro, cu 850 de euro mai mult decât în martie, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Acesta este cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Locuinţele din cartierele bucureştene Vitan, Drumul Taberei şi Crângaşi au fost singurele care s-au ieftinit în aprilie comparativ cu luna martie.

De partea cealaltă, preţurile locuinţelor din Titan, Olteniţei, Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi au variat puternic în primele patru luni ale acestui an. Spre exemplu, în Titan, dacă în ianuarie preţul era de 76.000 de euro, în martie a scăzut la 69.000 de euro, pentru ca în aprilie să revină la 77.000 de euro. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Crângaşi, de aproape 3% la 71.000 de euro, urmat de Drumul Taberei cu 1,5% la 65.000 de euro. Metroul din Drumul Taberei a fost amânat şi anul acesta şi cel mai probabil va fi gata în 2018.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO