Companii

Infrastructura aduce investiţii. CTP investeşte în Popeşti-Leordeni datorită A0, Knauf la Târgu-Mureş datorită A3, Tesla la Brăila datorită podului peste Dunăre şi pasajului de la Drajna

Infrastructura aduce investiţii. CTP investeşte în...

Autor: Bogdan Alecu

23.06.2023, 00:07 4232

Noile proiecte de infrastructură menite să fluidizeze traficul în zone blocate au atras atenţia investitorilor care deja construiesc în proximitatea lor.

„Infrastructura îţi pune pe hartă investiţii, de la fabrici la depozite şi dacă ai un parc apropiat de zone populate şi cu disponibilitate de forţă de muncă, într-o perioadă scurtă vei finaliza proiectul. Putem vedea şi la CTPark Buchrest South centre regionale de distribuţie, după modelul celor de la kilometrul 23. România este o ţară a centrelor regionale datorită poziţionării  geogra­fice. Pe lângă faptul că avem petrol, soare şi cereale, avem deschidere la Marea Neagră şi suntem un centru de greutate al regiunii spre Balcani şi Orientul Apropiat. România fiind în NATO şi UE, este un loc ideal pentru o companie mare, motiv pentru care avem şi exemple de mari companii cu depozite aici“, a spus Andrei Koszti, regional commercial manager, CTP România.

În cazul Knauf, producătorul de vată minerală, compania a ales Târgu-Mureş întâi pentru a cumpăra o fabrică existentă şi ulterior pentru a construi una nouă.

Tg, Mureş este conectat de Cluj printr-o autostradă care are acum doar un singur tronson lipsă, dar şi acela este în construcţie. Mai departe, de la Cluj un camion poate circula aproape numai pe autostradă până spre Europa de Vest.

„În cazul achiziţiei nu a contat infrastructura, dar în cazul investiţiei, da, a contat foarte mult. Pentru export către Vest şi Sud avem o reţea bună de autostrăzi“, a spus Adrian Garofeanu, General Manager, Knauf Insulation. El a subliniat că „cel mai important lucru pe care statul ar trebui să îl facă este să ofere producătorilor locali sau multinaţionale infrastructură, atât în sistemul financiar cât şi logistic pentru a-şi desfăşura activitatea“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO